Geplaatst op 9 december 2014 om 00:00 uur

Zaterdag 22 november werd in ‘De Flambou’ in Surhuisterveen het concertconcours van de Organisatie van Muziekverenigingen in Friesland (OMF)gehouden. Verschillende muziekverenigingen brachten daar, naast hun inspeelwerk, twee grote muziekstukken ten gehore, om deze te laten beoordelen door een vakjury. CMV Excelsior uit Grijpskerk nam dit jaar voor het eerst deel in de tweede divisie, een extra spannende dag dus.

Na een prachtig optreden van CMV Beatrix uit Doezum, was het de beurt aan CMV Excelsior. Als eerste werd de koraalbewerking  ‘Be Still For The Presence Of The Lord’ van David J. Evans gespeeld, gevolgd door ‘Flashback’ van Jan de Haan. Dit werk eindigt heel toepasselijk met een flashback op het werk ‘Deep Harmony’, waar Excelsior in 2013 haar succesvolle deelname aan het Wereld Muziek Concours mee begon. Vervolgens werd het werk ‘Lake Of The Moon’ van Kevin Houben uitgevoerd, een prachtig werk met flarden oosterse muziek, Zuid-Amerikaanse ritmes, en zelfs Russische invloeden.

De Jury beoordeelde het inspeelwerk met 79,33 punten. De grote werken ‘Flashback’ en ‘Lake Of The Moon’ werden respectievelijk met 82,5 en 80.33 punten beoordeeld. Een gemiddelde van 81,42, en dus een keurige 1e prijs voor CMV Excelsior haar eerste deelname in de tweede divisie. Een resultaat om trots op te zijn!