Geplaatst op 13 november 2016 om 15:12 uur

Contact met dochter van Simon Srebnik!

Na veel inspanningen om in contact te komen met de nabestaanden van Simon Srebnik, komt de verrassing uit onverwachte hoek. Een van de deelnemers van het participatieproject, de heer Johan van Gelder, heeft via zijn netwerk in Israel binnen één dag contact gekregen met Zipi Silberman. De dochter van Simon Srebnik.

Zipi woont in Ness Ziona niet ver van haar moeder Hava, de weduwe van Simon, en haar zus Lea. 
Zipi is erg blij met het project Pamietamy. Ze spreekt haar waardering uit voor Excelsior en is vereerd dat het muziekstuk Pamietamy aan haar vader is opgedragen.

Als kind heeft Zipi de vreselijke verhalen van haar vader gehoord. Ze weet dat hij diverse malen in Duitsland is geweest om tegen de oorlogsmisdadigers te getuigen en dat Simon en Hava naar Chelmno zijn geweest voor de documentaire. Ze weet te vertellen dat er in Yad Vashen, de officiële staatsinstelling van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust, spullen van haar vader zijn waaronder de ketting waarmee hij geketend was in Chelmno.

Zipi geeft aan graag op de hoogte te blijven van het project, wenst ons daarmee heel veel succes en als het lukt probeert ze bij de première van Pamietamy aanwezig te zijn op 23 april 2017.