Geplaatst op 7 februari 2016 om 13:05 uur

Zaterdag 6 februari was het een muzikale dag in de PKN-kerk aan 'De Gast' in Zuidhorn. Tientallen optredens van solisten, duo's, trio's, kwartetten, jeugdorkesten en A-orkesten maakten het tot een prachtige geslaagde dag.

Met meer dan 70 optredens op het solistenconcours was het een volle dag. In de verschillende niveaus werd er door de solisten op het top van hun kunnen gepresteerd, en dat was te zien aan de resultaten! Hier en daar wat trillerig van de zenuwen werden toch de prachtigste solo's ten gehore gebracht. Jury van deze dag, Thom Zigterman, bedankte iedereen hiervoor en was erg enthousiast over de gehele dag. Winnaar van de dag was Jantine Cazemier van Fanfarecorps 'Ons Ideaal' uit Grijpskerk.

s'Avonds was het eerst de beurt aan de jeugdorkesten, die goed vertegenwoordigd waren. Er lijkt weer een stijgende lijn te zitten in de populariteit van de blaasmuziek, en dit levert weer steeds grotere jeugdorkesten op met een prachtig breed repertoire. 'Juliƫtte' uit Aduard ging er voor de 3e achtereenvolgende keer met de 1e prijs vandoor, en mogen de wisselbeker dus houden. De Jury vond dit optreden muzikaal het meest verzorgd, maar er waren lovende woorden voor alle orkesten.

Voor de A-orkesten begon het festival om 20.00 uur. Hier ging 'Juliana' uit Oldehove na een prachtig optreden met de beker naar huis. Gefeliciteerd!

(foto's volgen)